29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ŞİİR YARIŞMASI

İSTANBUL VALİLİĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 29 EKİM ŞİİR YARIŞMASI.

KATILMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN 22 EYLÜL TARİHİNE KADAR ŞİİRLERİNİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLERİNE TESLİM ETMESİ GEREKMEKTEDİR.

16.09.2021 5440

YARIŞMAYI TALEP   EDEN BİRİM/KURUM

İstanbul Valiliği

YARIŞMANIN KONUSU

Cumhuriyet

(29 Ekim Cumhuriyet Bayramı)

YARIŞMANIN AMACI

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin Devlet, Vatan, Millet, Bayrak ve Cumhuriyet sevgisini güçlendirerek; duygularını Güzel Türkçemiz ile ifade etmelerini sağlamak.

TÜRÜ

Şiir

HEDEF KİTLE

Ortaokul 5-6-7-8. Sınıf Öğrencileri                               : ŞİİR

YARIŞMA TAKVİMİ

22 EYLÜL 2021 : Okullar tarafından başvuruların değerlendirilmesi ve kategorilerinde birinci seçilen eserlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirilmesi

04 EKİM 2021 : İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde oluşturulan komisyonlar tarafından değerlendirilme yapılması ve kategorilerinde birinci seçilen eserlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Şubesine gönderilmesi

08 EKİM 2021 : İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonlarca ilk üçe giren eserlerin belirlenmesi ve duyurulması.

KATILIM KOŞULLARI

Gönderilen Eserlerde Türk Milli Eğitim Sistemine ve Anayasaya Aykırı İfadeler Yer Almayacaktır.

YARIŞMA KOŞULLARI

ŞİİR: Serbest  Yada Ölçülü El Yazısı İle İki Sayfayı Geçmeyecek Şekilde Olacaktır. Pilot Kalem Yada İnce Uçlu Kalem Kullanılacaktır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Yarışmaya katılacak eserlerin ön yüzünde herhangi bir isim vs olmayacaktır. Eserin arka yüzünün sol alt köşesine

Öğrencinin:

Adı Soyadı:

İlçe Adı:

Okul Adı:

Sınıfı:

Okul İdarecisi İletişim (GSM): 0 542 699 57 69

Öğrenci  Velisinin Telefonu(GSM):

Yazılacaktır.

JÜRİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Komisyonu

ÖDÜLLER

Valiliğimiz Tarafından Oluşturulan Kutlama Komisyonu Tarafından Belirlenecek ve Cumhuriyet Bayramı İl Töreninde Verilecektir.

AÇIKLAMA:      5846  Sayılı Yasa Gereği, Ödül Alsın veya Almasın Yarışmaya Gönderilen Tüm Eserlerin Her Türlü Kullanım Hakları(bedelsiz olarak) Yarışmayı Düzenleyen İstanbul  Valiliği'ne (İstanbul İl MEM) ait Olacaktır. Eserlerin başkasına ait, alıntı veya kopya olmaması gerekir. Yarışmaya katılan her öğrenci ve veli bu şartları kabul etmiş sayılır.