29 EKİM ŞİİR YARIŞMASI

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Şubesi

YARIŞMANIN KONUSU

Cumhuriyet

(29 Ekim Cumhuriyet Bayramı)

YARIŞMANIN AMACI

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin Devlet, Vatan, Millet, Bayrak ve Cumhuriyet sevgisini güçlendirerek; duygularını görsel olarak ve Güzel Türkçemiz ile ifade etmelerini sağlamak.

TÜRÜ

Şiir

HEDEF KİTLE

Ortaokul 5-6-7-8. Sınıf Öğrencileri                               : ŞİİR

YARIŞMA TAKVİMİ

7 EKİM 2022 : Eserlerin okula teslimi

KATILIM KOŞULLARI

İstanbul Dahilindeki Resmi/Özel Okullarda  'Hedef Kitle'  Açıklamasındaki Sınıflarında Öğrenci Olmak. Gönderilen Eserlerde Türk Milli Eğitim Sistemine ve Anayasaya Aykırı İfadeler Yer Almayacak. Bu Şekilde Gönderilen Eserler  Değerlendirilmeye Alınmayacaktır.

YARIŞMA KOŞULLARI

ŞİİR: Serbest  Yada Ölçülü El Yazısı İle İki Sayfayı Geçmeyecek Şekilde Olacaktır. Pilot Kalem Yada İnce Uçlu Kalem Kullanılacaktır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Yarışmaya katılacak eserlerin ön yüzünde herhangi bir isim vs olmayacaktır. Eserin arka yüzünün sol alt köşesine

Öğrencinin:

Adı Soyadı:

İlçe Adı:

Okul Adı:

Sınıfı:

Okul İdarecisi İletişim (GSM):

Öğrenci Velisinin Telefonu(GSM):

Yazılacaktır.

JÜRİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Komisyonu

ÖDÜLLER

Valiliğimiz Tarafından Oluşturulan Kutlama Komisyonu Tarafından Belirlenecek ve Cumhuriyet Bayramı İl Töreninde Verilecektir.

AÇIKLAMA:      5846  Sayılı Yasa Gereği, Ödül Alsın veya Almasın Yarışmaya Gönderilen Tüm Eserlerin

Her Türlü Kullanım Hakları(bedelsiz olarak) Yarışmayı Düzenleyen İstanbul  Valiliği'ne (İstanbul İl MEM)

ait Olacaktır. Eserlerin başkasına ait, alıntı veya kopya olmaması gerekir. Yarışmaya katılan her öğrenci

ve veli bu şartları kabul etmiş sayılır.